Wie ben ik

In 1967 ben ik in Sittard geboren en kreeg ik de naam Christina Johanna Scheffers, roepnaam Christel.  Ik ben getrouwd met Sjaak Withoot en heb 2 volwassen kinderen.

Ik ben een optelsom van mijn passies en leermomenten. Ik deed kennis en ervaring op via opleidingen, mijn werk en sociale kring, maar vooral door met mezelf aan de slag te gaan kreeg ik inzicht in wat en waarom iets wel of niet werkt, en wat wel en niet bij mij past. Het mooie is dat elke ervaring me steeds dichter bij mezelf brengt. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Wat mij drijft is passie voor alles wat leeft en voor al het moois dat het leven te bieden heeft. En bij minder mooie ervaringen zie ik het als mijn uitdaging om daar het best mogelijke van te maken.

Spiritualiteit wordt te vaak gezien als zweverig, geen contact met realiteit. Het grappige is dat het juist heel aards is. Letterlijk! Het is bij spiritualiteit heel belangrijk om contact te maken met de aarde. Veel mensen zitten te veel in hun hoofd. Van jongs af aan wordt ons geleerd om alles te beredeneren. Onze huidige maatschappij is op denken gericht. Ik sta liefst met mijn voeten op de grond en met mijn hoofd in de wolken. Dan sta ik in mijn kracht en voel ik me rustig en in balans.

Mijn aanpak

Tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek bespreken we de hulpvraag en de manier waarop ik jou en/of je kind het beste kan helpen. Dit is een vrijblijvend en gratis gesprek.

Ik bekijk iedere situatie vanuit een holistisch principe, ik ga er van uit dat alles met elkaar verbonden is. Het lichaam en de geest van de mens zijn met elkaar verbonden. Om een voorbeeld te geven kan overgewicht mede een gevolg zijn van een emotionele disbalans, en hoofdpijn de oorzaak zijn van een disfunctie in je darm. Terwijl pijn in je schouder veroorzaakt kan zijn door problemen in de emotionele sfeer.

Samen kijken we naar de oorzaken en verbanden van de te verbeteren situatie. Afhankelijk waar je voor komt, kijken we niet alleen naar de klacht zelf, maar ook naar de situatie waarin de klacht zich voordoet en naar hoe je over jezelf denkt. We kijken zowel naar de fysieke als emotionele, mentale en spirituele situatie.

Ik vind het fantastisch om mensen te begeleiden, die gemotiveerd zijn actie te nemen om een situatie te verbeteren. Actie is de fundamentele sleutel tot alle succes.